Baltrum

Kiek ut

Ongeveer aan de andere kant van het eiland, maar zeker de moeite. Veel jongeren, ook van de charters. In de loop van de avond wordt de gezellige zithoek achterin prompt een dansvloer met 40 stroboscopen. Verder is er een voetbaltafel met een twijfelachtig uitdaagsysteem, maar als je er eenmaal staat kun je iedereen met gemak wegvegen.

Jugendclub Baltrum 53.732252,7.380701
Mogelijk dezelfde gelegenheid als bovenstaande maar zoveel jaar later en dus voorzien van een andere naam.

Borkum

Leuk, toeristisch dorpje met veel cafétjes. Als je te vroeg in het seizoen bent (30 maart), kan het zijn dat veel nog niet open is.

Cruso Bar Het hele jaar door in de tropen. Heel geschikt om Weihenstephaners weg te kantelen. Volgens het glas is dit het oudste bier op aarde (1240), maar het smaakt nog lekker fris. 3,30 Euri voor een halve liter valt ook nog wel te doen (2004). De rest van Borkum was nog dicht... later volgt meer.

Bremen

Lila Eule In een kelder op Bernhardstrasse 10 zit deze dikso, die gemiddelde bolker meteen thuis zal doen voelen. Het is erg duister, bedrukt en donker, er is een tafelvoetbalspel en je kan er goed Friesische herb drinken en op seventies-muziek dansen. Een aanrader dus. Als het dansen je even te veel wordt kan je in een van de vele donkere hoekjes die de dancing rijk is je terug trekken en met de locals genieten van herb uit andere contreien. Pas wel op dat je bij het verlaten van de disco niet je hoofd stoot of weer van de trap naar beneden flikkert, dan kom je er nooit meer weg.

Bas

Dornumersiel

Up Diek

Staat op de dijk en kijkt uit over het water. Het interieur, de bediening en de lucht stammen uit ca. 400 BC. Koffie en thee 8 uur van tevoren aanvragen (VHF 45).

Emden

Grand Café Am Stadtgarden

Aan de binnenste haven, tegenover een oud lichtschip. Goede pannekoeken & espresso, bier zoals we dat van een Duitse kroeg mogen verwachten. Ligt aan de North Sea Cycle Route.

Walter

Juist

Spelunke

Lange, smalle kroeg in het centrum van het dorpje met leuk personeel. Erg geliefd bij lokale en importjeugd. Staat garant voor een avond in goede gezelligheid erg dronken worden. Door botteraars veelal gebruikt als indrinkcafe voor het disco-gaan, helaas verwordt het indrinken wel vaak tot doordrinken en nadrinken. Tip, probeer niet met je handen aan de ventilatoren te zitten en wel onder tafel te kotsen als het heel druk is en te ver naar het toilet.

Bas

Welle

Bij Spelunke linksaf en na 100m aan je rechterhand. Het is een moderne kroeg met veel neon en kleurtjes, maar de sfeer is er goed. Pas op voor de dartende vrouwen (of waren het heren...?).

Langeoog

Biergarten E-Punkt

Mooi groot terras met goede bediening. Prima plek om in de zon een Stephaner Weiße te drinken. En als je daar zin in hebt kun je zelfs nog bratwurst bij je bier krijgen.

Norddeich

Ohe's Treckpott

Eigenlijk een restaurant, maar je kan er na een natte dag ook prima een kopje warme chocolademelk met slagroom nuttigen.

Norderney

Klabautermann

Bruin café met gezellige muziek.

Gran Café Florian

Hip café met taart en ijs. IJs is er goed, maar de taart zou beter zijn als'ie eerst ontdooit was. Slechte beurt dus voor deze grote toeristentent.

Im Postkasten

Een soort jongerencafé onder het postkantoor. Niet heel fleppend, meestal wel gezellig en er is bier, dus ach.

Spiekeroog

Café Westend

Simpel café aan de westpunt van het eiland; met voetbaltafel. Eigenlijk is verdere uitleg overbodig, dit moet je meemaken. Een enkele keer is er geen kip, maar als het er druk is... dan is het er vol van de dansende, swingende jeugd. En op zo'n avond (met flesjes Jever x veel) weet je dat de volgende ochtend een grote uitdaging gaat zijn. Als je terugbent bij de boot is de zon al op.

Wangerooge

Düne 17

Leuke tent met mooie bijdehante bedieningsdames. Bier en koffie zijn er goed en niet erg duur. Gewoon gezellig vertoeven in de middag.

Disco Lucky

Voorlopig is disco Lucky niet meer. In zomer 2007 bleek er alleen nog een bouwput te zijn op de locatie waar eerst Lucky was. Wel zijn we in een soort tijdelijke strandtent/dixo terecht gekomen, waar we eerst de 2,50 entree voor betaalden om er vervolgens achter te komen dat het kleiner was dan de bolk en met aanzienlijk minder mensen. Vervolgens wel genoeg hilarische dingen gezien, zodat we alsnog pas laat op de boot terug waren. Mocht je deze tent ook uit willen checken, ga dan richting Lucky en volg de muziek in westelijke richting lopend, het geheel bevind zich bij de tennisbaan / het zwembad.

De Dixo van Wangerooge. Je krijgt daar een kaart waarop je drankjes worden gestreept en als je genoeg zuipt hoef je geen toegang te betalen (afrekening aan het eind). Je kunt er op div. muziek uitstekend dânsze.

Let echter op: soms is er een thema-avond en dan kan de entree erg hoog zijn. € 12,- p.p. vonden we toch echt te gortig...

Café Neudeich

Een fietstocht naar de oostpunt van het eiland verregende volledig en bij terugkomst aan de oostkant van het dorp was daar café Neudeich. Een warme apfelstrudel met een bolletje ijs en een warme choc met een neutje brachten verlichting. Het is een wat sjieke tent en ook een beetje duur, maar voor sommige momenten de beste plek om te zijn.

Treibsand

Vervelende tent waar je door het personeel systematisch wordt weggepest. Buiten op het terras moet je om 24:00 uur ophoepelen en als je binnen achterin het café met een paar mensen gaat dansen wordt prompt de muziek daar uitgezet en het licht aangedaan.

W'ooge

Maffe koffietent met weinig charme en een hoog "typische Duisters-gehalte".

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki