Texel - Oudeschild

In oudeschild zijn tot nu toe alleen kroegen ontdekt aan de haven, het Vooronder lijkt vooralsnog de enige okeje pilsplek.

Het Vooronder Haven 2

Aan de rijkshaven bevind zich café het Vooronder, gevestigd in het voormalige stoombootkoffiehuis. De barman lijkt op een ex-junk maar schenkt ook Amstel in vaasjes. Een pitcher kost 11,25 euro.

Harlingen

De Lichtboei Rommelhaven 22 (Achterin de Noorderhaven)

Rustige bruine kroeg, waar veel charterlui rond hangen. Hier geen 16 jarige hüpsche mädel, maar bezopen maten en schippers. Verder erg gezellig voor en na de slag in de rondte.

Muziekcafe Wachter Voorstraat 64

Relaxed muziekcafe. Danspalen en podiumpje aanwezig.

't Pypke Voorstraat 101

Bruine kroeg met overwegend Nederlandse muziek. Dansen op de stamtafel is hier een geaccepteerd verschijnsel, maar dansen op Hazes en consorten gaat helaas gauw vervelen. Een bezoekje (hoewel misschien kort) waard.

Weinstube Voorstraat 12

Foute dixo, 16 jarige jongetjes, slechte muziek en bier kopen met munten. Open tot 4 uur, lekker druk op zaterdagavond en geen entreegeld.

Terschelling - West Terschelling

Het wakend oog Willem Barentszkade 1

Dit cafe is gelegen aan de haven en heeft een mooi uitzicht over de zee. Als je een lange dag hebt gevaren is het zeker aan te bevelen in deze tent een van de honderd theesoorten uit te proberen.

Bar dancing Braskoer Torenstraat 32

Een grote, gezellige kroeg midden in het centrum met een kleine dansvloer. Deze kroeg is de ontmoetingsplaats voor jongetjes die een meisje zoeken en voor meisjes die een jongetje zoeken (en jonge-jonge, meisje-meisje natuurlijk). Als het overdag erg heet is, is dit dè vluchtsbasis omdat de airco hier onovertroffen is. Een probleem is dat je daarna tot laat in de kroeg blijft hangen en je dan soms je drankrekening niet meer kunt betalen.

Oka 18 Molenstraat 17

Ameland - Nes

Nescafé Heeckerenstraat 10

Je bent vast wel eens in een bruine kroeg geweest. Ben je echter een keer in het Nescafé geweest dan lijkt het wel of in al die andere kroegen het interieur met bleekwater schoon wordt gemaakt. Niet te missen dus! Ideaal voor warme chocolademelk met slagroom na een natte koude dag.

De Lichtboei (voorheen de Dug-Out) M. Janszenstraat 3

Deze disco ligt in het hartje van rustiek Nes op de lokatie van de oude Dug-Out. Ideaal om je het zweet van je lijf af te dansen en jezelf zo dronken te drinken dat je niet ziet dat die rare kwibus die je biertje probeert te pikken eigenlijk een spiegel is.
Na het dansen oppassen voor pijnlijke braspartijen in nachtelijke doornstruiken.

Noordpolderzijl

Sylhoes Zijlweg 4

Noordpolderzijl bestaat uit drie boerderijen, een paar huizen en deze kroeg. Voor de mensen van Noordpolderzijl is deze kroeg een tweede huis. Bijna altijd zitten er wel ergens in een hoekje een paar mensen te kaarten. Een heel speciaal spel doen ze, dat niemand snapt, maar de hele dag duurt en de dag daarna. Omdat er verder op Noordpolderzijl niks, maar dan ook werkelijk niks te beleven valt ga je naar deze kroeg, waar je verrast wordt door een warme huiskamer achtige sfeer.

Zoutkamp

De Boeter

Restaurant met leuk personeel dat het wel lollig vond om wat langer open te blijven. Over een paar jaar hebben ze hun eigen kroeg.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki