Burdaard (Birdaard)

De Witte Olifant Eewal 19

Zoals het adres van deze cafe/cafetaria combinatie doet vermoeden ligt hij aan de oever van de Dokkumer Ee. Mocht je in Birdaard aankomen en aanleggen voor de kerk, dan hoef je slechts naar de andere wal te kijken om de kroeg te spotten. Bij aankomst even informeren tot hoe laat de frituur open is, en anders kun je tot laat nog pizzabroodjes bestellen. Met de locals in deze kroeg is het prima vertoeven, hoewel je wel eerst even moet vermelden dat je niet Fries bent, dat scheelt in de babylonische taalverwarringen. Mocht er op enig moment iemand toch een raar verhaal tegen je beginnen, dan is de kans groot dat je net te lang met zijn vriendin hebt zitten praten.

Heeg

dAld wl Harinxmastraat 51

Deze discotheek, midden in het centrum van Heeg, is gebouwd in een oude boerderij. Dit geeft een aparte sfeer omdat je alle houten ondersteuningsbalken door het interieur van de discotheek ziet lopen. Deze uitspanning wordt vooral bevolkt door watersportende jongeren en is net als de Braskoer een versierplaats bij uitstek. Kom er niet te laat want op gemeenteverordening moeten alle drinklokalen om twee uur dicht zijn. Als je dan uit de discotheek komt is er genoeg security personeel om je tot je bed te begeleiden. Een middelmatig gebouwde vrouw, die Janneke heet wil je zelfs wel instoppen als je daarna maar zoet gaat slapen.

Snits (Sneek)

De Lichtboei Marktstraat 29

Deze discotheek is nog maar net verbouwd, dit is echter zo gebeurd dat het lijkt alsof de eigenaar de bar eigenhandig met de figuurzaag heeft uitgezaagd. Bovendien is de stijl erg jaren 70 achtig met veel lelijk donkerbruin. Door de week moet je zeker niet naar deze diskotheek want dan is er bijna niemand en bovendien is het bier er duur.

t Stoofje Oude Koemarkt 9

Een homotent in een smal straatje. Arno Pronk is er eens geweest en vond dat deze kroeg wel in de lijst moest, al was het maar omdat je hier lekker kunt eten.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki