Zierikzee

Net ten westen van de Zeelandbrug ligt de haveningang van Zierikzee. Dit is één van de mooiste stadjes van Zeeland, het is er goed toeven. De voorzieningen zijn goed. Zierikzee is goed bereikbaar met de Interliner vanaf Rotterdam Zuidplein.

Haven

Vanaf de Oosterschelde loopt een kanaal naar de haven. In dit kanaal zit een keersluis die bij een waterstand van +NAP 1,90 m dichtgaat. Een geschikte aanlegplek voor Trui is de drijfsteiger voorbij de vissersboten aan je linkerhand. Je ligt dan vrijwel recht tegenover de Gekroonde Suikerbiet.

Er is ook een museumhaven, maar daarvoor moet je door twee bruggen die speciaal daarvoor opengedraaid moeten worden door een gepensioneerde ambtenaar die als enige toevallig weet waar de sleutels liggen. Bovendien heb je veel water nodig om over de drempel te komen.

Stappen in Zierikzee

Direct aan de haven staat de Gekroonde Suikerbiet, een gezellig café met Jupiler op tap. Je kunt er goed blufpokeren, maar 'smiddags kun je er ook uitstekend slagroom met choco drinken. Botteraars zien vaak niet veel meer van Zierikzee dan de binnenkant van de Suikerbiet.

Iets verder in het dorp is Café De Vlinder, iets hipper, maar in het weekend ook een stuk puberaler.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki