Al meer dan 125 jaar wordt er regelmatig onderhoud verricht aan Trui. In de eerste jaren is de kennis over het onderhoud van Trui overgedragen van vader op zoon en van visser op visser. Later toen in 1965 de Trui door Harpyia? werd gekocht moest deze kennis eerst vooral verzameld worden. Na een groot aantal jaren onderhoud en een aantal grote en kleine restauraties is er een redelijk grote hoeveelheid kennis beschikbaar. Die ook nu vooral mondeling van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Tot dusver bestond deze kennis voornamelijk uit de ervaring van de mensen die Trui hebben onderhouden en veel details moesten elk jaar weer even uitgezocht. Het doel van deze specificatie is het bewaren van al deze informatie op een centrale plaats. Zodat deze informatie makkelijk toegankelijk is en niet snel meer verloren zal gaan.

Het is niet de bedoeling dat deze specificatie een handleiding is voor het onderhoud, het is slechts een hulpmiddel bij het onderhoud, zodat niet elk jaar het wiel opnieuw hoeft te worden uitgevonden.

Hieronder een beschrijving van diverse technische zaken.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki