Interview met een botteraar

Klaas Roodhuizen. Botteraar in hart en nieren Al weer twee en een half jaar. Studeert nu drie jaar in Delft. Civiele techniek doet hij. Had voordat hij in Delft kwam wel eens gezeild, maar niet echt veel. Maar hij werd pas echt door het varen gegrepen toen hij een keer mee ging met de botter.

Klaas, hoe kwam je in aanraking met de botter? - Iemand die ik ken van Civiel is lid van de Bolk. Ze (Femke, JT) vroeg toen of ik ook een keertje meeging zeilen met de botter. In het voorjaar kun je namelijk elk weekend tot en met april mee. We zijn dat weekend vanaf Enkhuizen naar Texel en weer terug gezeild. Het was echt heel gaaf. Zaterdags zijn we nog vastgelopen toen we bij afgaand water via een ondiepe geul een stuk wilden afsnijden. Toen lagen we dus twee uur vast. Met het bijbootje zijn we naar een plaat geroeid. Hier hebben we nog kokkels - zeg maar een soort mossel - gezocht, en deze gekookt in bouillon.

Ja, ok, maar wat toen? - Nou ja, gewoon. Toen zijn we natuurlijk weer losgekomen. 's Avonds kwamen we in de visserijhaven van Texel aan. Moesten we echt nog mega uitkijken. Een paar van die vispipo's scheurden met hun visschuiten naar buiten. En wij hadden de lichten nog niet aangedaan. Nog wat geschreeuw over en weer. In de visse rijhaven hebben we gekookt en gegeten. Onderweg waren al een paar mensen met koken begonnen.

Goh, nou, dat klinkt wel spannend allemaal zeg! - Ja, ehh gaan we de boel een beetje de gek aansteken. Als jij denkt dat je iets leukers over botteren kunt vertellen waarom doe je dat dan zelf niet!

Goed. Nee. Ik vraag het wel aan iemand anders. Aan Femke! Femke, wat vindt jij nou leuk aan dat botteren? - Om te beginnen vind ik jou een ongelofelijke zeikneus! Dat wat Klaas zonet allemaal vertelde is cht gewoon allemaal echt ontzettend wauw! En verder, we zijn die avond, omdat er in die haven niks te beleven was, naar Den Burg gelopen. Den Burg is echt poepie relext! Vooral n kroegje was echt heel leuk. Ze draaiden er toffe muziek. En er waren een hoop leuke mensen. Nog een beetje gekletst met Texelaars en zo. Alleen jammer dat die disco daar een beetje suffe muziek draaide. Maar als je daar gewoon met z'n allen bent ga je toch wel uit je bol. En er waren ook nog mensen van een tjalk die in dezelfde haven lagen. Een paar van onze boot konden wel een beetje heel erg goed met die type's opschieten, als je begrijpt wat ik bedoel!

Ja, nou, dank je wel hoor, Femke. Enne, ja, jij ook bedankt hoor Klaas!

JT

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki