Klein Truitje

Klein Truitje is een klein bijbootje dat wordt gebruikt om te spelevaren rond Trui.

Geschiedenis

Het zeilbootje is gebouwd in 1987 of 1988 en er is toen leuk mee gevaren (zie foto's). Op een gegeven moment heeft Klein Truitje flinke schade opgelopen en is hij terecht gekomen in een externe opslag in Delft bij de boten van Harpyia.

Restauratie

In 2010 was er sprake van dat we weg moesten uit de opslag dus kwam de Stichting voor de keuze te staan om het bootje weer op te knappen of in de Bolk aan de muur te schroeven. Er is gekozen voor het eerste, zodat in de zomer van 2010 Hidde en Martijn het bootje naar de Bolk vervoerden tijdens de WK-wedstrijd Nederland-BrazilliŽ of zoiets.

Aldaar is een enorm gat in het achterhuis gedicht, een kielbalk geplaatst en een nieuw achterschot gemaakt. Gelukkig konden we de mast, giek, gaffel, roer, zwaard en roeiriemen snel op zolder terug vinden en ook de zeilen waren na een korte zoektoch door de zeilen van Harpyia weer boven water.

Na de OWee van 2010 is KT mee genomen door grote Trui waarna er tijdens de KMT weer leuk mee is gevaren en later ook tijdens de KMT van 2011.

Onderhoud en VVKT

Het onderhoud van Klein Truitje wordt door de Stichting overgelaten aan de Vereniging Vrienden van Klein Truitje (VVKT). Deze vereniging is vooral opgericht omdat het kan en heeft als doel: lol hebben met Klein Truitje en vooral niet te serieus worden.

Afmetingen

Lengte (excl. spriet): 292 cm
Breedte: 142 cm
Diepte bodem-boordrand: 50 cm
Lengte zwaard onder bodem: 57 cm

Tuigage

Het bootje is ontworpen voor een Mirror-tuig.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki