Berichten Aan Botteraars no. 25

N.a.v. de schippersvergadering d.d. 18 augustus 2016
Publicatiedatum: 8 september 2016

Dit bericht geeft de huidige stand van zaken weer op het gebied van opleiding, schippers en maten na afloop van bovengenoemde schippersvergaderingen. Dit bericht zal altijd pas enige tijd na een schippersvergadering op het prikbord komen te hangen, omdat wij eerst de mensen waarop dit bericht betrekking heeft persoonlijk bereikt willen hebben.

Mutaties :

Bram van Zwet is gepromoveerd naar Maat! Daarnaast is het MIO bestand uitgebreid met 4 nieuwe Mios.

We zijn op zoek naar nieuwe enthousiastelingen die ook de opleiding in willen om maat en schipper te worden. We proberen iedereen die veel vaart en graag in de opleiding wil te spotten, mochten we je nog niet gespot hebben en je wilt graag in de opleiding, schroom dan niet om even Jasper of een andere schipper aan te spreken!

Huidige toestand opleiding:

Schippers in opleiding (+dogmaticus):

Marieke van der Tuin (Stefan Lenselink)
Johan Zielman (Jelle Joustra)

Maten in opleiding (begeleid door Jasper en Emiel):

Koos van Eerden
Jesse van Mullem
Wiebe Kralt
Lea Stakenburg
Bart Hettema
Queryn Waller
Huib Versteeg
Jelle Schut
Lennart Goosens

Huidige Schippers

Schippers worden verdeeld in nieuwe schippers en opleidingsschippers. Dit omdat recent benoemde schippers in eerste instantie een periode 'los' gevaren moeten hebben en verder ervaring op moeten doen voordat ze hun aandacht ook op de opleiding gaan richten.

Opleidingsschippers:

Stefan Lenselink
Jelle Joustra
Martijn Nijenstein
Jasper Dijt
Emiel Klifman
Diede Ridder
Pim van Steijn

Contact:

Mocht er in dit bericht dingen staan die niet kloppen, graag melden bij Jasper.

Als je aan boord ergens mee zit, als je je bijvoorbeeld afvraagt waarom je soms wel allerlei dingen mag doen en soms niet, vraag de schipper die aan boord is hier dan naar. Opleidingszaken aan boord, kunnen namelijk het beste direct aan boord besproken worden, dat geeft direct duidelijkheid. De opleiding is geen autorijles; Het is niet zo dat wanneer je in de opleiding zit, je het recht verworven hebt op de onverdeelde aandacht van de schipper, of dat je op elk moment recht hebt op opleiding. Bedenk dat het opdoen van veel vaarervaring en het als teamspeler meedraaien aan boord zeer belangrijke elementen van de opleiding zijn. Dit betekent verder dat het initiatief in veel gevallen ook van jouw kant zal moeten komen.

Jasper Dijt is als voorzitter van het schipperscollectief het aanspreekpunt, voor alle vragen problemen en onduidelijkheden. Stel je vraag liefst niet aan de bar, er ontstaan dan te makkelijk roddels en dingen worden soms verkeerd begrepen of onbedoeld vergeten (Schippers willen nog wel eens een biertje drinken). Bellen is de meest directe methode.

Als je je vraag liever met een andere schipper bespreekt dan kan dat natuurlijk ook. Heb je het idee dat geen enkele schipper je kan helpen, of je hebt een probleem met het schipperscollectief als geheel, neem dan contact op met de voorzitter van het stichtingsbestuur, Marieke van der Tuin of ��n van de andere bestuursleden.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki