De staande-mastroute is een route van 380 kilometer lang van Willemstad via Amsterdam, Lemmer en Dokkum naar Delfzijl over de binnewateren in de drukke Randstad, het IJsselmeer en de ruime wateren in Friesland die met een dertig meter hoge mast gevaren kan worden. Hier een functionele beschrijving van het voor ons belangrijkste deel, dat van Zeeland naar het IJsselmeer.

Elk jaar brengen we de botter voor de OWee naar Delft, aangezien er in deze route een aantal vaste bruggen zitten doen we dit met gestreken mast:

Er is ook http://www.staandemast.nl. Echter is deze site erg verouderd en zijn daar alleen de draaitijden van bruggen en sluizen te vinden gedurende het seizoen, terwijl wij de route ook in december en het vroege voorjaar afleggen. Daarnaast is er de staande-mast infopagina op Varen doe je samen.

Buiten het seizoen biedt het voordelen om bij de planning de cruciale bruggen en sluizen te bellen, aangezien de informatie op internet en in de almanak niet altijd klopt. Een foutje bij Gouda kan je een hele dag kosten.

Er zijn tegenwoordig apps/sites die laten zien of een brug open is/was: brugopen.nl en brugradar.nl Ze staan er nog niet allemaal op, maar dit zal een kwestie van tijd zijn.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki