Hoorn

Let op: na 1 2 uur kan je enkel nog kroegen uit en niet meer erin.

Bruintje West 72

Bruine kroeg waar het goed inpilsen is. Zand op de vloer en pinda's op de bar maken de sfeer compleet. Helaas is Bruintje veranderd van een gezellige bruine kroeg naar het schreeuwerige en vaak te rustige hartje van Hoorn. Niks aan. Tegen de tijd dat de deuren dicht moeten (1 uur) wordt er vaak wel veel moeite gedaan om je binnen te slepen door een lage bierprijs aan te bieden.

Pebbels Rode steen 4

Dit extreem foute danscafe is een waardige opvolger voor 't Kroegie, al zijn ze qua stijl niet te vergelijken. See for yourself. Voor 12 uur 's avonds is het er vaak erg rustig. Daarom beter eerst naar Bruintje en dan rond 12 uur 2 deuren opschuiven naar Pebbels. Pebbels heet tegenwoordig anders (cafe Viera) en is er alleen maar fouter op geworden.

’t Kroegie Kerkplein 1

Volgens de eigenaresse een niet grote maar ook niet kleine, vrij normale kroeg. De muziek die er gedraaid wordt was redelijk alternatief, en daar is het interieur dan ook nog naar. Helaas wordt tegenwoordig vaak R&Butt muziek gedraaid, en als je op een zaterdag avond wilt dansen wordt je vriendelijk verzocht dat niet op de dansvloer te doen want daar wil men praten. De gouden tijden van weleer zijn weg, hoewel naar het schijnt Pino er nog wel eens schijnt te draaien. Het publiek komt uit Hoorn en omstreken en vindt zich zelf wel alternatief. Vooral geliefd vanwege "jugtime": tussen 22:00 en 23:00 uur een pitcher voor € 7,-. Advies: Links laten liggen en naar Bruintje of snel indrinken en dan naar een cafe waar betere tijden wel herleven.

Kroegie begint ondertussen steeds leuker te worden en zeker de moeite waard.

Swaf Kerkstraat 3

"Al 25 jaar lang vecht één klein cafeetje zijn unieke eenzame strijd tegen voorspelbaarheid, tegen eenheidsworst en tegen schaalvergroting." Soort Slof maar dan in Hoorn.

Oosterkerk

Zeer ruim, publiek op leeftijd, schenken heineken en wat speciaalbier. Het prachtige glas-in-lood is het bezoek meer dan waard.

Volendam

Bar de Molen Haven, hoek Zeestraat-viaduct

Verzamelplaats van tout-Volendam, met name het contingent met IQ>100 en het ABN redelijk beheersend. Aanpalende leugenbank. De legendarische exhibtionistische barkeeper Jan Tuip is helaas de jaren des onderscheids al genaderd en laat nog maar zelden zijn vleesmassa's bewonderen. Pas op voor het keldertrapje naar het toilet: altijd benaderen als havenladder! Op de zaterdagmiddag van Kermis wordt hier op een buitenpodium het beste liveconcert van rond het IJsselmeer gespeeld door lokale heroes of rock 'n roll.

Pub The Old Bridge Brugstraat 3

Gezien de goede ervaringen van een vorige groep, die hier een waar kroeggevecht meemaakten, deze kroeg ook maar eens verkend. Ondanks dat het een pub is, lijkt het verdacht veel op een nederlandse bruine kroeg, met Heineken op de tap.

Zonder rondvliegende barkrukken, viel er echter op zaterdag niets te beleven.

De Pianobar in de steeg rechts van cafe de molen

Leuke kroeg met regelmatig live muziek (band of zingende kerel achter piano). Toen wij er waren zeer divers publiek, wij vermoeden zelfs een volendamse homo te hebben gespot. Niet al te groot, dansen op de vierkante centimeter is hier tot een kunst verheven. Een aanrader.

Durgerdam

Cafe/Hotel/Restaurant De oude Taveerne Durgerdammerdijk 73 020-4904259

Bruine kroeg met geweldige authentieke inrichting (vergeet de spreuken op de plafondbalken niet), goede chocomelk met slagroom en vriendelijke bediening.

Aanleggen kan voor de deur (het cafe bevindt zich links van de haveningang en is goed te zien), met een ruime boog links om de drijvende veenhopen heen indien nodig.

Wijdenes

Dorpscafé De Bierstal

Dit is een bruine kroeg die door de ruime inrichting het bedompte van een bruine kroeg mist. Wees niet verbaasd wanneer er tegen tienen elf opgeschoten jongemannen binnenkomen die een sporttas op tafel gooien en vragen watvoor drugs je wil kopen, terwijl er bij navraag louter vieze shirts in de tas zitten. Daarna gaan ze liedjes zingen en biljarten; hoort er allemaal bij in Wijdenes. En dat op slechts een kwartiertje lopen van het haventje. Met Skuumkoppe.

Muiden

Ome Ko

Naast het sluizencomplex van Muiden ligt dit oude café. Binnen hangen de muren vol met nautische foto's en schilderijen. Achter de bar staan ruim voldoende flessen voor vieze drankjes en ook het bier aanbod is niet verkeerd. Met Texels op tap.

Amsterdam

Oranjerie Binnen Oranjestraat 15hs

Na het nachtkonvooi is het hier goed bierdrinken. Met 9 speciale bieren van de tap een top locatie. Na twintig gesloten kroegen voorbij te zijn gelopen waar Heineken werd geschonken was dit de eerste die open was. En deze had Gulpener! Dat zegt genoeg lijkt me.

Vrijdag/zaterdag open tot 3 uur.

Marken

De Verkeerde Wereld Buurterstraat 20

Dit is eigenlijk een bistro/cafetaria, maar is 's zaterdagavond het enige acceptabele wat open is (de café's rond de haven zijn dicht). Heeft een nautisch verantwoorde inrichting en Skuumkoppe op tap. Heeft geen dobbel, dus neem je eigen mee.

Hof van Marken

Gezellig hotel met bar, maar heeft sinds kort nieuwe eigenaren waardoor je er rond 22:30 uitgeschopt wordt.

Edam

De Gevangenpoort Gevangenpoortsteeg 3

Dit cafe met biljarttafel en een ruime hoeveelheid dobbelstenen en -bekers kan wat betreft speciaalbieren de concurrentie met de Slof aan.

De Harmonie Havenkade 92

Relaxte alternatieve kroeg met live muziek. Terras aan het water en lekker speciaalbier. "Fijne kroeg, jammer dat de parasol niet mee mocht". Wc bereikbaar via de steeg als café (corona)vol is. Wel opletten dat je niet iemands woonkamer in loopt.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki