Den Helder

Den Helder is vooral bekend als marinehaven. De veerboot naar Texel vertrekt er ook. Het dorp is goed bereikbaar per trein: de laatste trein vanuit Den Helder vertrekt om 23:33.

De beste ligplek voor Trui is in de jachthaven van de KMJC (NIET de Koninklijke Marine JeugdClub). Route: komende vanaf Den Oever, Texel of Kornwerderzand vaar je recht af op de MH4-M1 een westelijke kardinale ton. Let even op de mosselbanken tussen de M8 en de YNO-PZ-WD (kardinale tonnen). De mosselbanken steken iets boven water uit. Je kan je in de buurt van de haven aanmelden op kanaal 62 Traffic Center Den Helder, doch verplicht is het niet. Uitluisteren kan handig zijn, het wil wel eens druk zijn met in- en uitvarende schepen. Als je de haven binnenvaart, zit de KMJC vrijwel direct aan stuurboord.

Gegevens: Jachthaven KMJC - Postbus 307 1780 AH Den Helder (0223) 65 26 45. Havenmeester kun je aanroepen op kanaal 31.

Een goed alternatief is jachthaven Willemsoord of de gemeentehaven daarnaast of de museumhaven daar weer naast. Ze zitten alledrie bijna direct binnen de Zeedoksluis. Die draait niet altijd dus vaak moet je omvaren via de Koopvaardersschutsluis. De Havendienst bedient de brug over de binnenhaven. Het is verstandig om even met ze te marifoneren (VHF 14) om misverstanden te voorkomen.

Een gezellige kroeg is de Blauwe Stoep, koningstraat 33. In deze straat zitten nog veel meer uitgaansgelegenheden, maar die hebben niet allemaal een even ontspannen sfeer. Je schijnt op zaterdagavond uit de buurt te moeten blijven van groepjes vissers en groepjes allochtonen die zo hun eigen manier hebben om met elkaar te communiceren.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki