Langeoog

Zoals de naam al zegt een langwerpig eiland. Het heeft een grote betonnen haven uit WO2, die er niet uitnodigend uitziet. Laat je daardoor echter niet afschrikken, het is een prachtig eiland. Het landschap is deels agrarisch, deels natuurgebied. Overal vind je sporen van de militaire geschiedenis van het eiland, vooral in de vorm van betonnen startbanen.

Het dorpje ligt op twee kilometer van de haven, een boswandeling van een half uur. Er rijdt ook een treintje vanaf de veerboot. Het dorpje heeft veel winkels en horeca, maar het is duidelijk geen jongereneiland. Het bier smaakt er niet minder om. De watertoren is een monument dat je gezien moet hebben. De westkop van het eiland is een mooi natuurgebied waar duinen geleidelijk overgaan in kwelder.

haven

Zoals gezegd, de haven is een lelijke betonnen bak, zwaar overgedimensioneerd en grotendeels dichtgeslibd. Je kunt er echter prima aanleggen, vaak liggen er wat grote platbodems. De haven heeft een drijfsteiger maar verder geen voorzieningen en kost 1/m (2016). De jachthaven heeft wel voorzieningen, als je niet in de jachthaven ligt moet je een pasje halen en betalen voor gebruik van de douche (2/8 min; 2016)

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki