Norderney

De westkop is een echte stad. Er staan een boel flats, het doet een beetje denken aan Scheveningen. Er rijden auto's (en er staan er nog meer geparkeerd), in plaats van paard & wagen en golfkarretjes zoals op de andere waddeneilanden. Het eiland wordt geteisterd door georganiseerde zon-, zuip- en bralreizen, die meestal van donderdag t/m zondag duren. Dit heet in goed Duits het 'Clubtourismus'. Veel horeca-gelegenheden weigeren dit soort gasten, maar een zeiljas en een Nederlandse tongval kan de uitbaters er wellicht van overtuigen dat je van een ander slag bent. Beter is het om Norderney op maandag, dinsdag of woensdag te bezoeken.

Als je naar het oosten loopt vanaf de haven, zit je vrij snel in een mooi duinen/kwelderlandschap. Het is iets van anderhalf uur lopen naar de vuurtoren.

Het belangrijkste is dat de slijter pal aan de haven zit, hoef je niet zo ver met je JEVER kratten te slepen! De openingstijden vallen alleen een beetje tegen. Gelukkig zit honderd meter verderop ook een grote supermarkt.

In de haven kan diesel en water (1/100L) getankt worden. De havenmeester is aardig en behulpzaam als je een probleem hebt. ("Oh, je hebt schade? Blijf maar liggen waar je ligt. Havengeld? Besteed dat maar aan de reparatie")

Als je iets te sleutelen hebt aan boot en vooral de motor zit op 5 minuten lopen van de haven Schlosserei de Boer. Ze hebben veel onderdelen, kennis van zaken en we hebben er onder begeleiding zelf mogen klussen.

Er zijn een paar leuke kroegen, zie kroegen in Ostfriesland.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki