Terschelling

Eén van de grotere eilanden. Het ligt aan het Stortemelk, het zeegat tussen Vlieland en Terschelling. Er zijn meerdere dorpen, naast West-Terschelling is er Midsland, Hoorn, Lies en Formerum. Behalve als we verwaaid liggen, komen botteraars niet verder dan West-Terschelling, waar de haven is.

Haven

Terschelling heeft een grote haven voor de chartervaart, en het is duidelijk de bedoeling dat daar alleen charters liggen en geen botters. Wij moeten verder achterin liggen, in de jachthaven. Deze is, zoals niet verbazingwekkend in het westelijke deel van het Nederlandse Wad, verschrikkelijk duur. Wel goede voorzieningen, en je ligt er aan bottervaste drijfsteigers.

Het eiland

Het eiland is wat groot voor een wandelingetje na het eten. De Noordsvaarder, een mooi duingebied en één van de bezienswaardigheden van het eiland, is al een flink eind lopen. Als je verwaaid ligt, is het geen gek idee om een fiets te huren en de Bosplaat te bezoeken. In het dorp zijn wel de nodige bezienswaardigheden, zoals uiteraard de Brandaris.

Stappen op Terschelling

Heel populair is de Oka-18. Een paar euro voor een pilsje van 0,15 liter, en gezellig swingen op anderhalve vierkante meter tot diep in de avond, als je geluk hebt zelfs tot na enen. Wat een feest.

Fatsoenlijke alternatieven zijn het Amsterdams Koffiehuis (tegenover de Oka 18), dat enkele goede Belgische bieren schenkt. Je kunt er ook eten, zelfs enigszins vegetarisch. Meer achterin het dorp zit Café Lieman, het oudste van Terschelling, compleet met biljart en beroemd om het hoogpolig tapijt op de tafels.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki