Wemeldinge

Wemeldinge is niets en zal ook nooit iets worden. Dit ondanks het feit dat een paadje langs de dijk boulevard heet en dat wat schots en scheef neergelegde tegels promenade worden genoemd. Wemeldinge heeft net een nieuwe haven met veel ligplaatsen. De gemeente is waarschijnlijk erg arm want de haven ziet er uit als een soort playmobil op ware grootte. De drijfsteigers zijn van kunststof en zo hol als een biervat na een goed feest. Positief aan deze steigers is dat ze erg meegeven zodat je er tegenaan kunt varen zonder dat je boot kapot gaat. Ook leuk is dat je kunt schommelen met de steigers en als je een beetje stampt, heel Wemeldinge dat kan horen. Aanspraak verzekerd!

Het wordt tijd om het nachtleven van dit wel erg lelijke plaatsje maar eens te gaan verkennen. Eerst moeten we echter nog even langs het uitkijkpunt. Op een plekje langs de dijk zijn namelijk een paar bankjes neergezet vanwaar je over het water kunt kijken. Volgens het toeristische kaartje dat we hebben gekregen van de havenmeester is dit het enige plekje waar je de golven kunt bekijken, erg bijzonder.

Op naar de eerste en enige kroeg: Het Centrum. In deze kroeg speelde natuurlijk weer luide muziek en aan de bar zaten wat ontspoorde jongeren die door de kroegbazin nog enigszins in toom werden gehouden. Voor ons vreemdelingen werd het achtergedeelte van de kroeg opengesteld zodat we geen last vanelkaar zouden hebben. Morgen varen we ergens anders naar toe.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki