Nieuwe Keerkoppeling

Onze nieuwe keerkoppeling is een Velvet Drive 72C

Velvet Drive 72C

Installatie manual

Exploded View

De volgende Opties hadden we om uit te kiezen:

Optie 1: Velvet Drive 72C

Ook heb ik even de Velvet Drive 72 op schaal over de tekening heen gelegd. Te zien is dat de velvet net iets hoger is onder het dashboard, zo'n 3 centimeter. Velvet Drive 72C

Installatie manual

Exploded View

Optie 2: PRM750

Pagina fabrikant

Installatie Schema

Afweging

prm inline: motorkist 10 cm verlengen + past ook in de breedte niet prm drop centre hele motor+kist hoger maken ivm kineet

velvet treetje hoger maken mss wel 1 duim Of het dashboardschot +- 11,5 cm naar achteren verplaatsen, dit kan vrij eenvoudig. De deksel van de motorbun kan dan mee naar achter, wel moeten dus de zijkanten van de motorkist worden verlengd oid. Vervolgens kan of het treetje voor de motorkist ingekort worden (wss makkelijkste oplossing) of de vlonder voor het treetje ingekort en het treetje wat verder naar achter geplaatst worden, hiervoor moet dan echter wel een nieuwe "fundering" voor het treetje gemaakt. De afstand van flens op het vliegwiel tot het schot is dan +- 41cm.

Mogelijk ander probleem met de velvet is de hoek waaronder de schakelkabel op de keerko vastzit. Mogelijkerwijs loopt deze door het dashboard/schot.

Koeler: Bij een zwaardere keerkoppeling hoort waarschijnlijk ook een grotere koeler. De totale lengte van de koeler is nu 30cm, daar kan evt nog +- 10cm bij, echter de bochten in de slangen worden dan wel wat krap. Ook viel ons op dat de volgorde van de koelers is: Eerst motorolie, dan keerko-olie, dan uitlaat. Is dit correct? De motor warmt nu dus de keerko op. Dit is correct.

Berkelaar: paragon een 5 inch (13cm) koeler, de velvet een 7" (18cm) koeler

Als het idd correct is, dan kan er aan de SB-kant van de motor, waar nu een verloop-pijpje zit, een koeler voor de motorolie komen, deze kan dan aangesloten met kortere slangen dan nu het geval is. De keerko-koeler zou dan op de plek komen waar nu de huidige koeler zit.

Het desbetreffende verloopstukje gaat van 22mm buiten naar 48mm buiten.

Als de olieslangen van de keerkoppeling vervangen worden, kunnen deze doorverhuizen naar de motorolieslangen, aangezien de keerko-slangen net nieuw zijn(1jaar).

Een hurth (ZF Marine) koppeling gaat niet. Al hun koppelingen hebben een te grote verticale as offset of zijn direct-drive.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki