Stuwdruklager

Model

Het huidige lager is de Aquadrive 20 200 voor een asdiameter van 45 mm. Dit lager wordt niet meer geproduceerd. Onderdelenlijst

Het lager is gekocht bij Amartech in op Urk. Zij hebben gebeld met de producent (GKN) en die hadden in een magazijn in Duitsland nog dit lager liggen.

Er kon ook een nieuw model lager in worden gezet, maar dan moest ook de homokineet vervangen worden. Deze wordt op maat gemaakt. Het nieuwe model (de opvolger van de 20 200) is waarschijnlijk de: Moduline CVB 15.10.

Extra borging

Omdat het lager normaal alleen om de as geklemd zit en dit dus los kan schieten (is in het verleden gebeurd) zijn er 2 borgbouten in het lager gezet. dit zijn M12-bouten en hiervoor is zelf een draad getapt. Beide bouten zitten met een punt vast in een gat in de schroefas.

Montage

Instructie voor montage
Alle bouten zijn vastgezet met locktite op een moment van 150 Nm.

Het loshalen van de klem kan door de borgbouten los te draaien, de bouten aan het stuwdrukschot te verwijderen, de homokineet los te halen en de 6 bouten die het lager om de as klemmen te verwijderen. Daarna kan in de gleuf in het lager een stalen plaatje worden gezet. Door vervolgens de 6 bouten van de andere kant in de gaten te draaien kun je het lager uit elkaar duwen zodat het van de as te schuiven is. De schroefas kun je dan naar achteren duwen of trekken zodat er ruimte ontstaat voor het lager.

Het lager vastzetten gaat in de omgekeerde volgorde. De 6 bouten moeten op een bepaalde manier worden aangedraaid. Zie montageinstructie.

Recent Changes | Edit Bar | Edit Page | History | Security
Powered by PmWiki